Tko je kriv za zemljotres u Japanu?

 
Teoretičarima zavejra, nakon razornog zemljotresa u Japanu i tsunamija koji su krajem prošlog tjedna opustošili Japan, nije mnogo trebalo da pokrenu lavinu novih sumnji u to da se iza svega ponovo kriju ONI. U stvari, te teorije kao da su bile već spremne i samo su čekale svoju potvrdu. Kataklizma koja je zadesila Japan bila je ta potvrda. Nova teorija zavjere krivicu za nesreću koja je zadesila “zemlju izlazećeg Sunca” pronalazi u HAARP-u, misterioznom projektu koji američka vlada realizira na Aljasci.

Šta je HAARP?

High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP), projekt je koji američka vlada sprovodi na Aljasci, a služi za poboljšanje svojstava ionosfere u cilju olakšavanja komunikacije među satelitima. Ipak, teoretičari zavjera, a i neki ozbiljniji znansveninici, veruju da je u stvari riječ o postrojenju koje služi za kontroliranje klimatskih uslova na Zemlji.
Na opasnosti od SAD-a, HAARPA-a i njegove uloge u svemu što se događa posljednje decenije na planu klimatskih promjena upozoravali su brojni znanstvenici. Osim onih koji veruju da se “vladari iz sjene” u nekom tajnom podzemnom objektu, tokom partije šaha sa vanzemaljcima, igraju mnogo ozbiljnijih igara i to sa našim životima, sve je više onih čija bi se “vejrovanja” u ovakve priče mogla ozbiljno shvatiti. Venecuelanski predsednik već godinama upozorava na isto, a prošle godine na opasnost od velike katastrofe u Japanu upozorio je i Bendžamin Fulford, novinar koji radi u Japanu.

Teorije zavjere o zemljotresu u Japanu

Fulford je prošle godine upozorio na veliku katastrofu koja će ove godine zadesiti Japan. Osim za zemljotres i tsunami u Japanu, Fulford i drugi teoretičari zavjera, HAARP su optužili i za ovogodišnje poplave u Australiji, kao i za erupciju vulkana na Islandu. Kada je reč o Japanu, Fulford tvrdi da iza svega stoji odbijanje japanskih vlasti da predaju svoju zemlju u ruke TAJNE VLADE koja upravlja našom planetom.
Ova TAJNA VLADA, prema verovanjima onih koji veruju u to da je ISTINA TAMO NEGDE, Japanu preti poslednje četiri godine, a probno upozorenje bio je zemljotres u blizini Nigate 2007. godine, koji je sticajem okolnosti, takođe, imao epicentar nadomak jedne nuklearne elektrane. Kako nakon četiri godine Japanci i dalje nisu pristali da se potčine NOVOM SVETSKOM PORETKU doneta je odluka da se njihova predaja ubrza. Kao sredstvo odabrali su veliku prirodnu katastrofu koja naizgled nikome ne bi delovala neobično, jer Japan stalno potresaju zemljotresi, a koja bi istovremeno na kolena bacila celu zemlju. Zemljotres neverovatne jačine bio je najbolji izbor, a cunami i problemi sa radijacijom iz uništenih nuklearki − korisna kolateralna šteta.

Da li je HAARP kriv za zemljotres?

Kao i sve teorije zavere, i ova se mora uzeti sa zadrškom. Uvek se postavlja i ono pitanje koje teorije zavere podiže na novi nivo sumnjičavosti. Da li teorije zavere postoje da bi se pažnja javnosti preusmerila na neke druge stvari sa zavera koje se zaista dešavaju pred našim očima. Kaže se da je najbolji način da obmanete nekoga polu-laž. Istina toliko naivna da vam mora zazvučati kao laž.
Bilo kako bilo, broj žrtava u Japanu dostigao je i premašio cifru od 10. 000 ljudi, a kakav će efekat zračenje imati na Japance, ali i na ceo svet tek ćemo videti. U celoj ovoj zaveri i mozaiku neverovatnih sumnji i činjenica za ne poverovati, postoji jedna istina koja potkrepljena ubeđenjima Fulforda zaista može navesti da se zapitamo − da li je HAARP odgovoran za zemljotres?
U noći 9. marta (dva dana pred zemljotres), postrojenje je nakon više od deset dana neaktivnosti nakratko ponovo počelo sa radom i tom prilikom odaslalo nezamislivu količinu elektromagnetnih talasa. Ovo su zvanični podaci, a koja je zvanična istina ostaje da se vidi.


Oblaci neobičnog izgleda tipični su za delovanje HAARP-a, a u pravo takvi oblaci prekrili su nebo Japana 2007. godine nakon zemljotresa u Nigati